Van der Wallen: "Dat was de enige keer dat ik PSV geld heb gegeven"

PSV commissaris Robert van der Wallen
PSV commissaris Robert van der Wallen Foto: © Pro Shots

Robert van der Wallen is momenteel de president van de Raad van Commissarissen van PSV. De succesvolle ondernemer is sinds 2016 commissaris bij de club, maar is daarnaast ook al zo'n 50 jaar supporter van de Eindhovenaren.

"In 1978 stond ik hier op de jongensrang. Tegen Bastia, toen we de UEFA Cup wonnen. Precies 25 jaar later had ik mijn eigen box op die plek. Die geef ik ook niet meer af", vertelt Van der Wallen in Voetbal International. De ondernemer was initiator van het partnerfonds waardoor PSV strategische investeringen kon doen. Er werd door de jaren heen gesuggereerd dat Van der Wallen vaker financieel had bijgesprongen maar dat ontkent hij. "Dat klopt niet."

"Het is de enige keer geweest dat ik geld heb gegeven aan PSV. Daar krijg ik keurig rente op, die heel laag is. Ik heb bij deze club niks meer te zeggen dan een ander", aldus Van der Wallen, die overigens één keer wel dichtbij was om clubeigenaar te worden. Sunderland kwam namelijk op de markt. "Ik was er dichtbij, maar het paste op dat moment niet bij mijn leven. Toen ik later die Netflix-documentaire over Sunderland zag, besefte ik wel weer dat het financieel gezien stom was om het niet te doen."

"Het kostte niks eigenlijk. Ik kreeg het stadion en alles erbij. Maar ja, dan had ik elke zaterdagmiddag met Sunderland-stropdas in de boardroom moeten gaan zitten. PSV is toch mijn club. Het is heel moeilijk om liefde te ontwikkelen voor een andere", aldus Van der Wallen.

Lees meer:
0 reacties