Van der Vaart lovend over PSV'er: "Dan heb je de meeste controle"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart zag Oranje het lastig hebben tegen Duitsland na de eerste helft. Ook zag hij Joey Veerman op een fantastische wijze scoren.

Al na vier minuten was Veerman trefzeker voor Oranje. "Met de binnenkant van de voet heb je gewoon het meeste controle. Het hoeft niet hard. Een geweldige goal", zo analyseerde Van der Vaart bij de NOS. Tevens was hij onder de indruk van de Duitsers. "Ik vond het wel indrukwekkend wat Duitsland liet zien. In de combinatie, snel tussen de linies, je wil dan wel drukzetten, maar dat is helemaal niet mogelijk."

Duitsland kwam toch al snel weer op gelijke hoogte. "Dit was wel een momentje waarop Memphis loopt te slapen", zag Van Hooijdonk. "Hij gaat uitlopen naar Mittelstädt toe, maar die afstand is te groot. Dan schiet-ie 'm natuurlijk wel fantastisch binnen."

Van der Vaart zag een fris Duitsland. "Het is wel een hele leuke wedstrijd. Ik vind het heel interessant om te zien. Duitsland dat kort combinatiespel speelt. Ons in fases echt een beetje zoekspeelt."

Lees meer:
0 reacties