Van der Vaart: "Ajax moet zich schamen dat zij bij PSV spelen"

Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal
Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal Foto: © Studio Voetbal

PSV heeft dit seizoen nog geen punten gemorst en dat komt voor een groot gedeelte door de gerichte aankopen die ze afgelopen zomer hebben gedaan. Twee daarvan leken ook in beeld bij Ajax, maar kozen uiteindelijk toch voor de Eindhovenaren.

Oud-Ajacieden Sergiño Dest en Noa Lang stonden wellicht open voor een terugkeer naar Amsterdam, maar de club sloeg uiteindelijk niet toe. Dit vindt Rafael van der Vaart eeuwig zonde. Bij Studio Voetbal geeft hij aan: "Ajax moet zich schamen dat Lang en Dest bij PSV spelen. Die hadden gehaald moeten worden, zeker als er zoveel geld wordt uitgegeven (115 miljoen, red).”

Ajax-trainer Maurice Steijn krijgt de laatste tijd veel kritiek, maar dat is niet altijd terecht. "Zie jij spelers waar Steijn wat mee kan? Het is niet goed genoeg. Bergwijn, Berghuis, Brobbey, Taylor, Forbs kunnen het wel, maar gaan mee in de malaise. Ik zie gewoon een kutelftal met kutspelers en daarmee moet Steijn het doen", zegt van der Vaart.

De Amsterdammers kunnen volgens Ibrahim Affelay het kampioenschap uit hun hoofd zetten. "Ze gaan zeker wel hoger eindigen, maar met deze spelers mag je niet te veel verwachten. Plaatsing voor Europa misschien."

Lees meer:
0 reacties