Van der Sar over PSV-directeur: "Hij is daar beter in dan ik"

Edwin van der Sar in de Johan Cruijff Arena
Edwin van der Sar in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

PSV-directeur Jaap van Baar zit in een financiële commissie over de toekomstige verdeelsleutel van Europese gelden. De PSV-bestuurder werkt hierin samen met Ajax-bestuurder Edwin van der Sar, die zich hard maakte voor de financiële man van de Eindhovenaren.

"Als wij Champions League spelen, is dat hartstikke mooi", vertelt Van der Sar aan Voetbal International. "Maar als we een keer in de Europa League zitten, moeten we zorgen dat we ook wat hebben. Als enige Nederlandse club begroten wij jaarlijks deelname aan de Champions League, dus ik heb er geen belang bij dat die verschillen te extreem worden."

"De Champions League-premie zal gaan stijgen, maar wat mij betreft stijgt de Europa League-premie verhoudingsgewijs harder", gaat de bestuurder verder. "Zodat het gat niet te groot wordt als we het een keertje niet halen. Dat is ook het belang van de rest van de Eredivisieclubs. In een financiële commissie wordt nu de toekomstige verdeelsleutel besproken."

"We hebben daar financieel directeur Jaap van Baar van PSV in kunnen krijgen. Ik ben geen financiële whizzkid, daar is hij beter in. Ik had me natuurlijk niet hard gemaakt voor Van Baar als ik alleen maar met Ajax bezig zou zijn. Er is geen spanningsveld. Ik heb altijd voor het belang van het totale Nederlandse voetbal gestaan. En eigenlijk voor de hele groep landen onder de topvijf", aldus Van der Sar.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand