Van der Leegte lyrisch over PSV-parel: "Het talent druipt er vanaf"

Tommie van der Leegte is zwaar onder de indruk van PSV-talent Tygo Land. De voormalig middenvelder van onder meer PSV ziet in de huidige PSV-parel een nieuwe Frenkie de Jong.

"Tygo Land, man", begint Van der Leegte zijn lofzang in De Rood Wit Podcast. "Ik vond het al jammer dat hij niet met Jong PSV meedeed tegen ons (FC Eindhoven, red.). Dan had ik hem 90 minuten kunnen bewonderen. Ik heb natuurlijk al veel beelden van hem gezien. Weet je, als je 18 jaar bent... Hij doet me echt denken aan Frenkie de Jong."

"In alles. Zijn aanname, zijn versnelling, zijn passing... Echt, ik houd van dat soort spelers", gaat de oud-PSV'er verder. "We moeten zo blij zijn dat we die bij PSV hebben. Ik vind het wel raar dat als je zo'n seizoen hebt en zó vaak met 3-0 of 4-0 voor hebt gestaan, dat hij zo weinig invalt. Waar dat aan ligt? Aan de trainer. Patrick van Aanholt is ook al een paar keer als '6' ingevallen, maar dat is een linksback."

"Tygo Land is wel een '6' en hij is voor mij veel meer dan een talent", vervolgt de voormalig voetballer. "Die moet veel meer spelen! Bosz heeft De Jong gehad bij Ajax en dat liep ook moeizaam, maar iedereen zag dat hij een uitzonderlijk talent was. Datzelfde geldt voor Tygo Land, die lijkt erop. Misschien houdt Bosz niet van dat soort spelers, maar het talent druipt er vanaf."

"Wij moeten hem omarmen en hij moet g*dverdomme elke wedstrijd invallen. Uiteindelijk wordt zo'n jongen basisspeler en over een paar jaar staan we met z'n allen voor hem te klappen. Net zoals we nu doen voor Joey Veerman", aldus Van der Leegte.

Lees meer:
0 reacties