Van der Gijp: "Ik had het niet gedaan als ik Van Nistelrooij was"

René van der Gijp had zelf een andere beslissing genomen als hij in de schoenen van Ruud van Nistelrooij had gestaan. Gijp ziet met name het belang van de wedstrijd tegen AZ en zou, ten bate van die wedstrijd, de beslissing een week voor zich uit schuiven. Van Nistelrooij besloot woensdag per direct te vertrekken als trainer van PSV.

"Ik had het niet gedaan als ik Van Nistelrooij was", vertelt Van der Gijp aan tafel bij Vandaag Inside. "Ze spelen zondag een gigantisch belangrijke wedstrijd voor die voorrondes van het Champions League-toernooi. Dan had ik toch die club voorrang gegeven. Maar wat ik wel gedaan had, was daarna met die gasten gaan zitten. Wat is er aan de hand? Wat is het probleem?"

"En dan ook met die makelaar die het gesprek gelekt heeft. Vertel maar waarom. Dan ben je ook weer een week verder. PSV is een grote club en hij heeft een enorm belangrijke wedstrijd. Dan had ik die paniek niet gezaaid en het naar volgende week getild. Ook volgende week had hij dan kunnen zeggen van: 'ik heb met die gasten gesproken, maar hier ga ik niet mee verder'."

"Wat hij gedaan heeft, is natuurlijk heel emotioneel. Hij was op zijn pik getrapt. Maar je moet ook een beetje de spelers en de zaakwaarnemers kennen. Er zitten er altijd een paar vervelende meelopers en slijmjurken tussen. Dat weet je toch? Nee, ik had het niet gedaan", aldus de voormalig voetballer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand