Van de Looi: "Beide banken waren verbaasd dat het een rode kaart was"

Erwin van de Looi als trainer van Heracles Almelo
Erwin van de Looi als trainer van Heracles Almelo Foto: © Pro Shots

PSV won vrijdagavond met 2-0 thuis van Heracles Almelo. Een vroege rode kaart zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Erwin van de Looi niet veel had in te brengen gedurende het restant van de wedstrijd.

"We hadden een plan om op een bepaalde manier voor de dag te komen, maar na die rode kaart kon het meteen de prullenbak in. Dan wordt het overleven", zei Van de Looi na afloop tegen RTV Oost.

De leermeester was het niet geheel eens met de rode kaart die Limbombe in de dertiende minuut al kreeg. "Het gemak waarmee er soms een kaart wordt getrokken vind ik af en toe een beetje stuitend. Bryan is uit balans en probeert dat te corrigeren. Op dat moment tikt De Jong de bal weg...", meent hij. "Er was nul intentie om iemand te raken. Allebei de banken waren verbaasd dat het een rode kaart was. Maar je hebt er helaas wel mee te dealen."

"De scheids was ertoe in staat om nog meer kaarten te geven, dus ik heb noodgedwongen ingegrepen. Anders moet je volgende week tegen FC Utrecht nog meer mensen missen", stelt Van de Looi. Zelf kreeg hij overigens ook een prent, die hij onterecht vond. "Je mag het een vierde official best even laten weten als ze niet goed bezig zijn."

Lees meer:
0 reacties