Van de Kerkhofjes: "Zo'n puinhoop kan het bij PSV nooit worden"

Willy en René van de Kerkhof in het Philips Stadion
Willy en René van de Kerkhof in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Het loopt eigenlijk op rolletjes bij PSV, ondanks de ruime nederlaag bij Arsenal afgelopen week. Heel anders gaat het eraan toe bij Ajax. In Amsterdam werd De Klassieker gestaakt en werd technisch directeur Sven Mislintat ontslagen.

PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof verbazen zich enorm over de chaos in Amsterdam. "Zo'n puinhoop als bij Ajax kan het bij PSV nooit worden", oordelen zij in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Toch zijn er bij ons ook gekke dingen gebeurd", zegt René. "Onze vriend Bruma is hier ook voor meer dan tien miljoen binnengekomen. Dan hadden ze beter mij op mijn leeftijd op kunnen stellen."

Maar wat er in Amsterdam gaande is, gaat niet gebeuren in Eindhoven. "Wij hebben bij PSV een veel betere Raad van Commissarissen", is Willy van mening. "En we hebben ook een algemeen directeur die technische zaken heeft gedaan. Die kijkt wel over de schouder mee en die grijpt in als het nodig is."

De broers zijn verbaasd. "Dit is ook niet goed voor het Nederlandse voetbal", zegt Willy. "Ze horen een van de grote clubs van Nederland te zijn, volgens Ajax zelf de nummer één, maar ze zijn afgezakt naar de middenmoot." René sluit zich daarbij aan: "Ajax is nu geen topclub maar een tobclub. Volkomen terecht dat die Mislintat is ontslagen. Hij mag nu ook niet meer bij de Loosdrechtse Plassen komen."

Lees meer:
0 reacties