Van de Kerkhof adviseert PSV'ers: "Je kunt wel naar Engeland gaan..."

Willy van de Kerkhof
Willy van de Kerkhof Foto: © Pro Shots

PSV maakte zaterdagavond andermaal indruk tegen AZ en kan de landstitel bijna ruiken. De Eindhovenaren waren in het Philips Stadion met 5-1 te sterk voor de Alkmaarders.

"Tegen AZ merkte je in het hele stadion al een kampioenssfeer", vertelt René in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Alleen toen AZ tegen scoorde, werd het even wat stiller, maar daarna was iedereen weer aan het zingen."

Daarnaast zagen de gebroeders Jesper Uneken scoren bij zijn debuut. De jonge spits wordt in de kleedkamer bij PSV al 'Luuk junior' genoemd en de oud-PSV'er denkt dat Uneken misschien wel de natuurlijke opvolger is van de huidig aanvoerder. "Nu hebben we twee Luuk de Jongs", gaat René verder. "Misschien kan Uneken hem ooit opvolgen, al hebben we Pepi ook nog."

Broer Willy denkt dat het kampioenschap en de verzekerde deelname aan de Champions League kan leiden tot langer aanblijven van bepalende spelers van PSV. "Spelers als Veerman en Bakayoko weten dat ze hier Champions League spelen. Dan kun je wel naar Engeland gaan, maar als je daar onderin speelt, kun je beter hier blijven. En misschien is PSV volgend jaar wel nóg beter dan dit jaar", aldus Van de Kerkhof.

Lees meer:
0 reacties