Van Breukelen hoopt op Feyenoord: "Maar het liefst PSV op dit podium"

Hans van Breukelen
Hans van Breukelen Foto: © Pro Shots

Feyenoord speelt woensdagavond de finale van de Conference League tegen AS Roma. Oud-PSV-doelman Hans van Breukelen hoopt dat de Rotterdammers winnen in Tirana, maar ziet het liefst PSV op dit soort podia.

"Feyenoord moet vooral van de eigen krachten uitgaan", zegt Van Breukelen in Voetbal International. "Dat deden ze uit bij Marseille ook, alleen waren toen de accenten wat anders. Slot is analytisch buitengewoon sterk en hij zal ongetwijfeld een idee hebben hoe je Roma pijn kan doen. Het is gewoon leuk dat een Nederlandse club het goed doet in Europa. Het liefst zie ik PSV op dit podium, maar ik kan ook van Feyenoord en Ajax genieten."

Als speler had Van Breukelen zijn eigen manier van voorbereiden op een grote wedstrijd. "Iedereen bereidde zich op een andere manier voor. Ik ken collega’s die zeiden: "Breuk, maak je niet druk". Maar ik had het voor mezelf nodig om me zo voor te bereiden, omdat dat de optimale manier was voor mij. Ik heb er weleens met Ruud van Nistelrooij over gesproken. Hij beleefde het heel anders."

"De tactische besprekingen waren niet aan hem besteed. Hij had zoiets van: Ik ga het veld op en maak goals. Ik wilde de tactiek juist wel weten. Hoe neemt de tegenstander corners, wat zijn de kwaliteiten van hun aanvallers? Dat soort zaken. Toch was het wel prettig als andere spelers soms wat liepen te dollen. Dan was mijn gedachte even van de wedstrijd af", aldus Van Breukelen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 20 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PSV 0 0 0
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
Bekijk de hele stand