"Van Breukelen had in deze tijd nooit het eerste elftal gehaald"

Hans van Breukelen
Hans van Breukelen Foto: © Pro Shots

Wim de Ron kijkt tevreden terug op zijn carrière. De oud-doelman van PSV ziet dat er sinds hij onder de lat stond veel veranderd is in het voetbal.

De Ron had zijn lengte niet meezitten, maar kwam tóch bij PSV. "Met 1,71 meter zou je tegenwoordig niet meer tot een opleiding van een betaalde club worden toegelaten", vertelt hij aan de Telegraaf. "Hans Kraay sr. stuurde me bij PSV voor een test naar het ziekenhuis. Mijn groeischijven zaten tegen elkaar, dus had het geen zin om groeihormonen te nemen. Als je wat kleiner bent, kun je door te coachen, mee te voetballen en goed positie te kiezen veel oplossen."

"Het is dan zaak vooral te voorkomen dat bepaalde situaties ontstaan. Ik coachte tot bijna de voorhoede. Ik was een heel moderne keeper, die eigenlijk beter paste in het huidige voetbal", vervolgt hij. "Dan zou ik veel gespeeld hebben bij PSV. Hans van Breukelen had in deze tijd nooit het eerste elftal gehaald. Hij kon absoluut niet voetballen. Hij had maar één been, alleen dat linker. Joop Hiele kon het ook niet. Stanley Menzo was wel een fantastische keeper geweest in deze tijd."

Lees meer:
0 reacties