Van Bommel geniet in De Kuip: "Ze zongen toen: breek je been"

Ruben en Mark van Bommel
Ruben en Mark van Bommel Foto: © Orange Pictures

Ruben van Bommel beleefde tegen Feyenoord zijn Eredivisie-basisdebuut als speler van AZ. Ondanks deze mooie mijlpaal werd het geen feest voor hem. Hij verloor in De Kuip met 1-0 van de Rotterdammers.

"Ik probeerde die kans te pakken, maar ik denk dat het twee hele moeilijke wedstrijden waren, waarin beide tegenstanders beter waren dan wij", zegt Van Bommel tegenover De Telegraaf. Eerder in de week verloor hij al van Aston Villa. "Ik denk dat ik op de goede momenten niet veel in stelling werd gebracht, hoewel dat ook aan mezelf kan hebben gelegen. Verder heb ik niet heel veel verkeerd gedaan, maar ik had aanvallend graag iets meer gedaan."

De Kuip maakte overigens indruk op de jongeling. "Het is veruit het mooiste stadion van Nederland. Daarom keek ik extra naar deze wedstrijd uit. Alles is mooi aan de sfeer in De Kuip. Afgelopen seizoen ben ik met vrienden wezen kijken naar Feyenoord - PSV. De sfeer was ongelooflijk."

Ook blikte Van Bommel nog even terug op het verleden van zijn vader, Mark. "Toen mijn vader hier vroeger speelde, zongen ze 'Mark van Bommel breek je been'. Hij was hier volgens mij niet zo geliefd", lacht de AZ-aanvaller. Afgelopen maandag meldde Van Bommel zich bij Jong Oranje voor de dubbel met Gibraltar (16 november, Almere) en Zweden (20 november, Boras).

Lees meer:
0 reacties