Van Basten: "Vind hem beter dan Wieffer en misschien wel Reijnders"

Marco van Basten bij Ziggo Sport
Marco van Basten bij Ziggo Sport Foto: © Screenshot Ziggo Sport Voetbal

Marco van Basten heeft zich in het programma Rondo op Ziggo Sport uitgelaten over PSV-middenvelder Jerdy Schouten. De oud-international vindt dat Schouten eigenlijk zou moeten spelen in Oranje.

"Hoe is het met hem?", vraagt Van Basten zich in Rondo af. "Ik vind dat hij ook wel echt een plek verdient. Ik vind hem beter dan Wieffer of misschien zelfs wel Reijnders.” Daar sluit Rafael van der Vaart zich zeker bij aan. “Het zijn andere types. Maar ik vind Schouten ook wel heel goed.”

Ook Arne Slot vindt Schouten een uitstekende speler. “Schouten en Wieffer zijn goed in het dichtlopen van de lijnen. Die zijn daarin beter dan Reijnders. Al is Reijnders aan de bal een enorme toegevoegde waarde." "Ik vind Schouten aan de bal ook heel goed", reageert Van Basten.

“Maar Schouten heeft niet de dribbel om het veld over te steken”, antwoordt Slot. Van Basten: “Maar dat heeft Reijnders ook niet. Dat is geen dribbelaar.” Schouten kwam tot dusverre twee keer uit voor het Nederlands elftal. Mogelijk krijgt hij tegen Duitsland een nieuwe kans om zichzelf te bewijzen aan bondscoach Ronald Koeman.

Lees meer:
0 reacties