Van Basten kijkt naar De Jong: "Die staat dan in zijn eentje"

Marco van Basten
Marco van Basten Foto: © Pro Shots

Marco van Basten heeft zaterdagavond met verbazing gekeken naar de verdediging van Ajax. In de topper tegen PSV kregen de Amsterdam slechts één treffer tegen, maar de Ajax-defensie zag er niet al te sterk uit bij de goal van Luuk de Jong.

"Je weet dat Luuk de Jong een heel goede spits is", begint Van Basten zijn verhaal in het Ziggo Sport-programma Rondo. "Die staat dan in zijn eentje voor de keeper. Hoe kan dat dan? Dat is mij echt een raadsel", aldus de oud-voetballer, die vooral geen goed woord over heeft voor Devyne Rensch. "Die linksback heeft er nog nooit van gehoord dat hij af en toe moet knijpen."

Ook het centrum is volgens Van Basten niet sterk. "Die zijn allebei weg. Het is echt fout op fout op fout. Verdedigen doe je met z'n allen, maar dit zijn vijf individuen die alleen met zichzelf bezig zijn. En wie zegt er wat? Die keeper (Diant Ramaj, red.) zegt niets, Sutalo zegt niets, Hato zegt niets..."

Ajax was blij met het gelijkspel, iets wat Van Basten steekt. "Het is een beetje een gekke wereld. Ze zijn blij dat ze gelijkgespeeld hebben tegen PSV. Als dat tegenwoordig de situatie is..."

Lees meer:
0 reacties