Van Aanholt: "Moet zeggen dat hij me als voetballer gered heeft"

Patrick van Aanholt keerde deze winter weer terug bij PSV en werkt hierdoor ook weer samen met Fred Rutten. De twee maakten elkaar ook al mee bij Vitesse, waar Rutten een belangrijke rol speelde in de carrière van de vleugelverdediger.

"Mijn periode bij Wigan was het vervelendst", vertelt Van Aanholt aan PSV TV. "En het eerste half jaar bij Vitesse. Wigan was een hel. De eerste drie wedstrijden speelde ik, maar daarna zat ik niet eens meer bij de selectie. Ik wist toen totaal niet waarom dat was, maar achteraf lag het gewoon aan mezelf. Ik gaf altijd maar de trainer de schuld, maar ik trainde zelf niet hard genoeg. Ik was maar wat aan het aankloten."

"Wie er voor de ommekeer heeft gezorgd? Ik moet eerlijk zeggen, dat heeft te maken met Fred Rutten", gaat de verdediger verder. "Ik heb veel aan hem te danken. Na Wigan ging ik naar Vitesse, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wilde. Ik was rond met FC Twente, zij stonden toen bovenaan. Met Steve McClaren. Maar Chelsea had een overeenkomst met Vitesse, dus ik werd gebeld dat ik naar Vitesse moest."

"Na Wigan ging ik naar Vitesse, terwijl ik dat helemaal niet wilde."
Patrick van Aanholt

"Ik zei dat ik daar geen zin in had", was Van Aanholt verder. "Ik wilde ergens heen gaan wat ik zelf wilde, want ik had al een half jaar niet gespeeld bij Wigan. Maar uiteindelijk bepaalde Chelsea, dus moest ik naar Vitesse. Daar zat John van den Brom en daar speelde ik ook totaal niet. Door die periode bij Vitesse wilde ik stoppen met voetballen. Het ging tot op het veld en naast het veld gewoon niet goed. Ik zat er helemaal doorheen."

"Ik wilde absoluut niet meer naar Vitesse heen, maar toen belde mijn zaakwaarnemer dat Fred Rutten me bij Vitesse wilde houden", gaat Van Aanholt verder. "Ik was er écht klaar mee, want ik had zes maanden niet gespeeld. Toen belde Rutten mij van: 'blijf nog een jaartje bij mij'. Toen heb ik Georginio Wijnaldum en Jetro Willems gebeld, om navraag over hem te doen."

"Zij noemden Rutten direct een toptrainer. Of hij mij kon helpen, zeiden ze ook meteen 'top'. Ik moet echt zeggen dat hij mij als voetballer gered heeft. Nu zijn we weer samen bij PSV. Hij pakt me nog steeds aan, maar van hem accepteer ik het gewoon", aldus Van Aanholt.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand