Valentijn Driessen: "Zij acteerden ver onder de maat bij PSV"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen zag hoe PSV-trainer Peter Bosz tegen Borussia Dortmund koos voor een rol als centrale verdediger voor Jerdy Schouten. De journalist heeft dit natuurlijk vaker van de hoofdtrainer gezien, want in grote wedstrijden hoopt de oefenmeester op deze wijze voetballend het verschil te maken.

"Alleen is Borussia Dortmund van een heel ander kaliber dan de tegenstanders in Nederland", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Zelfs Feyenoord, hoewel PSV door de Rotterdammers werden uitgeschakeld in de KNVB-beker. Tegen de Duitse topclub werd Schouten veel meer gedwongen zijn verdedigende arbeid te leveren en kon hij minder doorschuiven naar het middenveld."

"Dit had ook directe gevolgen voor Veerman, die meer dan ooit met de handrem erop speelde", gaat de chef voetbal van de krant verder. "Eén of twee keer bereikte hij met zijn fantastische traptechniek zijn ploeggenoten in de aanval."

"Alleen acteerden Hirving Lozano en Johan Bakayoko ver onder de maat. Met als gevolg dat PSV’s doelpuntenmachine Luuk de Jong niet tot nauwelijks in het stuk voorkwam. Vandaar dat PSV een moeilijke frustrerende avond beleefde zonder overwinning", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties