Valentijn Driessen somber: "Denk dat dit einde interlandcarrière is"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over van het optreden van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk. De journalist van De Telegraaf heeft 'nog nooit zo'n zwak Oranje gezien'.

"De eerste vijftien minuten, zo slecht heb ik het Nederlands elftal nog nooit gezien", opent Driessen zijn verhaal voor de camera van De Telegraaf. "Er werd geen duel gewonnen, er kwam geen bal aan, geen duelkracht, helemaal niets." Hij gaat vervolgens in op het optreden van Joey Veerman, die na 35 minuten spelen werd gewisseld. "Dramatisch, dit kan echt niet op dit niveau", zucht Driessen.

Hij denkt zelfs dat de PSV'er zijn laatste wedstrijd voor Oranje heeft gespeeld. "Sowieso niet dit toernooi, maar ik denk dat dit einde interlandcarrière Joey Veerman is. Het Oranje-shirt is voor hem veel te zwaar gebleken, zelfs na een geweldig jaar bij PSV. Lutsharel Geertruida, precies hetzelfde verhaal. Je komt niet weg met één onderschepping in een wedstrijd. Xavi Simons, precies hetzelfde verhaal. Het shirt van Oranje weegt gewoon te zwaar. Eén assist, verder ook als invaller weer een dramatische wedstrijd."

Driessen vervolgt: "Maar ook de verdediging. En Malen, iedere keer weer. In de finale van de Nations League zakte hij door het ijs omdat hij niet meeverdedigde. Hij raakte vandaag geen bal, had dé kans op 1-1, mist volledig de bal. Reijnders hetzelfde verhaal. Heeft alle tijd om uit te halen, raakt de bal maar half. Dat is gewoon spanning, het podium niet aankunnen", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties