Valentijn Driessen kritisch: "Een gemis in de selectie van PSV"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen zag dat PSV tegen Borussia Dortmund een duidelijke zwakte in de selectie blootlegde. De journalist denkt dat de Eindhovenaren iemand achter de hand moeten hebben die in het hart van de defensie kan staan, zodat het koppel Veerman-Schouten kan blijven staan. Desondanks zag Driessen ook dat PSV had moeten winnen tegen de Duitsers.

"PSV had hier moeten winnen, maar ze hebben weinig kansen gecreëerd", vertelt Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Ze hadden de controle wel, maar PSV heeft nagelaten om kans te maken om te winnen. Hirving Lozano en Johan Bakayoko gaven niet thuis en ook Jordan Teze en Sergiño Dest gaven de voorzetten niet."

"Luuk de Jong is de man die het moet doen, maar hij is dus niet in stelling gebracht", gaat de journalist verder. "Hij moet de kansen krijgen, maar hij heeft er maar één gekregen. Dat cadeautje van de scheidsrechter. Die benut hij feilloos en daar staat hij dan ook voor. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid, maar verder heeft hij geen kans gehad."

"Ik vind dat Bosz er een prima spelopvatting op nahoudt, met Jerdy Schouten op de plaats van André Ramalho", vervolgt Driessen. "En Joey Veerman 'op zes'. Maar je gaat in die opstelling niet tot heel veel kansen komen. Ismael Saibari en Malik Tillman zijn uitstekende middenvelders, maar ze zorgen niet voor de creativiteit die Veerman wel heeft als hij naast Schouten staat."

"Dat is een gemis in de selectie van PSV, want iemand anders zou Schouten of Ramalho moeten kunnen vervangen in de achterhoede van PSV. Dan heb je het koppel Schouten-Veerman, wat Nederlands elftal waardig is, dat uit elkaar gehaald wordt", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties