Valentijn Driessen: "Die meesterzet van Bosz moet vermeld worden"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen zag PSV zondagmiddag de 25ste landstitel uit de geschiedenis van de club veroveren. De journalist weet dat de Eindhovenaren dit seizoen oppermachtig waren in eigen land en is dan ook lovend over hoofdtrainer Peter Bosz.

"De machtsgreep van PSV in de Eredivisie is wel meer dan geslaagd te noemen met de 25e landstitel, met een puntentotaal dat kan oplopen tot het onwaarschijnlijke recordaantal van 93 (evenaring van Ajax uit 1972) en al 107 treffers", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Vooral de manier waarop PSV heeft gespeeld, spreekt bijzonder tot de verbeelding."

"Dat heeft alles te maken met trainer-coach Peter Bosz", gaat de chef voetbal verder. "Hij bracht zijn voetbalvisie mee naar het Philips Stadion en boetseerde een ploeg die zijn filosofie van voetballen in de praktijk kon brengen. Met voetbal volgens de Hollandse School stal hij vele harten. Aan de hand van Joey Veerman, Luuk de Jong, Jerdy Schouten en Olivier Boscagli speelde PSV verzorgd, offensief, dominant voetbal aan de bal met volle druk op de tegenstander bij balverlies."

"Waarbij de paradepaardjes Johan Bakayoko, Sergiño Dest, Malik Tillman, Ismael Saibari en Lang door niet te verzaken konden schitteren. Overigens mag Bosz’ tactisch gedurfde meesterzet met middenvelder Schouten in grote wedstrijden als centrale verdediger niet onvermeld blijven. Het zorgt voor een extra glanslaagje op zijn eerste hoofdprijs op het hoogste niveau", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties