Valckx: "We hebben een goede band met PSV en hadden het geluk"

Stan Valckx
Stan Valckx Foto: © Orange Pictures

Lars Unnerstall is dit seizoen een van de uitblinkers bij FC Twente. De oud-doelman van PSV is al jaren actief in Nederland. De 31-jarige sluitpost werd in 2017 door VVV-Venlo weggeplukt bij Fortuna Düsseldorf, waar hij op de bank verpieterde.

Stan Valckx, de manager voetbal bij VVV-Venlo, herinnert het zich nog als de dag van gisteren. "Hij verdiende zoveel in de 2. Bundesliga, waardoor ik dacht dat het moeilijk zou worden", zegt Valckx tegenover VoetbalPrimeur. "De spelers verdienen daar veel meer dan dat ze bij ons kunnen verdienen en in Duitsland krijgen ze ook nog eens een premie per punt."

"Spelers die uit de 2. Bundesliga komen, weten dat ze vaak vijftig procent van hun salaris in moeten leveren", vervolgt Valckx, die toch slaagde in die missie. "Financieel moesten we ver gaan voor Lars. Hij was een dure speler, maar dat was hij meer dan waard. Hij heeft vijftig procent ingeleverd om in de Eredivisie te kunnen spelen. Aan de andere kant bieden we ze een podium waarop ze zich kunnen laten zien."

"We probeerden al in oktober om Lars langer vast te leggen."

Dankzij VVV-Venlo verdiende Unnerstall een transfer naar PSV. "We hebben een goede band met PSV en hadden het geluk dat we hem nog een jaar konden huren voor een hele schappelijke prijs", blikt Valckx terug. "Anders zijn deze constructies niet mogelijk."

"We probeerden al in oktober om Lars langer vast te leggen, maar hij wilde kijken wat er op zijn pad zou komen en dat is ook logisch. Er was veel meer interesse voor Lars, want twee subtoppers uit de Eredivisie waren ook concreet. Lars laat het nu ook bij FC Twente wekelijks zien. Voor hen is het een topaanwinst", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand