Tygo Land zelfbewust: "Dat ligt helemaal in mijn eigen handen"

Guus Til en Tygo Land op het trainingskamp in Estepona
Guus Til en Tygo Land op het trainingskamp in Estepona Foto: © Pro Shots

Tygo Land timmert hard aan de weg bij PSV. De jonge middenvelder heeft zich ook op het trainingskamp in het Spaanse Estepona op een goede wijze laten zien en maakte bijvoorbeeld indruk tegen Heracles Almelo. Land is blij dat hij mee kan met het niveau van de Eindhovenaren, want dat niveau ligt vrij hoog.

"Ik merk dat ik verder ben, maar ik merk dat de groep ook verder is", vertelt Land in een interview in De Telegraaf. "Het niveau ligt nu veel hoger dan in de zomer, vind ik. Er is nog een aantal spelers bijgekomen na het trainingskamp en het niveau heeft zich daarna snel doorontwikkeld. Ik merk inderdaad dat ik goed tot mijn recht kom. Zeker in de pass- en trapoefeningen, waarin het niveau heel hoog ligt, omdat ik een type ben, die het vroeg ziet."

Land merkt zelf ook dat hij goed mee kan komen in het hoge niveau van PSV. "De intensiteit ligt zo hoog en de positiespelen zijn zo goed, dat als je op deze trainingen één keer een bal niet helemaal goed aanneemt, die meteen wordt afgesnoept", gaat hij verder. "Dat is een klimaat waarin je als speler heel graag wil zitten. Dit is fantastisch voor mij om mee te maken. Er is voor mij geen beter podium om te trainen en te leren."

Land kreeg speelminuten tegen SC Heerenveen, maar kwam verder nog niet in het spel van PSV voor. De middenvelder weet dat de bal volledig bij zichzelf ligt. "Dat ligt helemaal in mijn eigen handen. Hoe goed ik het doe en of ik het weet af te dwingen. Er staat natuurlijk een heel goed PSV en ook een heel goed reserveteam. Ik moet mijn kans grijpen als ik die krijg", aldus Land.

Lees meer:
0 reacties