Tygo Land maakt grote indruk: "Tikje van niks, maar alles zat erin"

Tygo Land tegen Vitesse
Tygo Land tegen Vitesse Foto: © BSR Agency

Tygo Land mocht tegen Vitesse weer eens invallen in het eerste elftal van PSV. De jonge middenvelder gaf in de slotfase van het duel tegen de Arnhemmers een fraaie assist, al werd deze niet door alle media opgepakt. En dat verbaast Frank Heinen.

"Er was nog een minuutje te spelen, en Tygo Land gaf de bal een zacht duwtje", schrijft Heinen in Voetbal International. "Zodat-ie om een inlopende verdediger heen draaide, tot bij Lozano", gaat hij verder. "6-0. Het was een passje op een onbelangrijk moment in een onbelangrijke wedstrijd, vergetelijker kon niet."

"Je kon je zelfs afvragen of we hier überhaupt te maken hadden met een steekpass, aangezien de bal in feite niet gestoken werd, tussen twee tegenstanders door bijvoorbeeld". gaat hij verder. "Een tikje van niks, al met al. En toch zat alles erin, in dat balletje van Land. Het was een passje waarvan je niet helemaal kon nagaan hoe het tot stand kwam. Welke hersenkwab was hier precies aan zet? Waar toverde Land opeens al die ruimte vandaan?"

"Hadden we hier te maken met een voetbalhoogbegaafde, of beter nog: een steekpasser? Ik heb tot nog toe weinig over dat balletje van Land gehoord. Geen lyrische commentaren, nergens opgewonden verslagen. Misschien zie ik dingen die er (nog) niet zijn, alleen omdat ik ze graag wíl zien. Of ik zie ze gewoon sneller dan de rest. Dat is mogelijk, want ik ben namelijk zelf ook een steekpasser", aldus Heinen.

Lees meer:
0 reacties