Tygo Land blikt terug: "Daar heb ik bij PSV bewust om gevraagd"

Tygo Land namens PSV
Tygo Land namens PSV Foto: © Pro Shots

Tygo Land maakte in korte tijd al flink naam in de jeugdopleiding van PSV. De jonge middenvelder stapte in de zomer van 2022 over van SC Heerenveen naar PSV en daar heeft hij nog altijd geen spijt van.

"Ik voelde tijdens het gesprek heel nadrukkelijk dat ze mij iets te bieden hadden", vertelt Land aan VVCS. "Ik zou op een hoger niveau gaan voetballen, waarmee de ontwikkelmogelijkheden toenamen. Daarbij: het kwam ook op me over als een warme club. Er was ook ruimte voor mijn eigen mening. Maar het was vooral het perspectief."

"Als ik het goed ging doen, wist ik ook dat ik beloond zou worden", gaat de PSV'er verder. De middenvelder moest voor zijn stap wel het ouderlijk huis in Friesland verlaten. "Ik wist: als ik een mindere dag had, kon ik niet meer thuiskomen bij iemand waarmee je je vertrouwd voelt. Het was wel zo dat ik tijdens mijn SC Heerenveen-periode al drie keer in de week bij mijn oma in Wolvega logeerde."

"Daardoor wist ik dat ik zelfstandig goed was. Ik heb bij PSV bewust gevraagd om een gastgezin. Daar word je opgevangen, ze doen de was, je hebt ook afleiding buiten het voetbal. Maar goed, ik miste thuis wel. Gelukkig had ik het op de club heel erg naar mijn zin, dat scheelde", aldus Land.

Lees meer:
0 reacties