Twijfels over Pepi: "Hoe lang heb je daar zin in als spits?"

PSV viert de treffer van Ricardo Pepi tegen FC Twente
PSV viert de treffer van Ricardo Pepi tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

Ricardo Pepi was zondagavond goud waard bij PSV, dat door een doelpunt van de Amerikaan met 1-0 won van FC Twente. Kenneth Perez vraagt zich af hoe lang de spits nog genoegen wil nemen met een reserverol in Eindhoven.

Pepi scoorde dit seizoen als invaller al zeven doelpunten. "Hoe lang heb je daar zin in als vrij goede spits?", vraagt Perez zich af bij ESPN. "Het is lastig om dat meerdere seizoenen te doen. Als je vanuit FC Groningen mag tekenen bij PSV, dan ben je blij. Dan kun je dit opbrengen, daar is hij denk ik ook wel professional genoeg voor. Maar je gaat straks een nieuw seizoen in en De Jong zal blijven als eerste spits."'

De Deen verwacht niet dat de Amerikaan zomaar basisspeler wordt. "Ik denk dat PSV heel tevreden is over Pepi, maar Luuk de Jong is dit seizoen weergaloos. De vraag is voor hoe lang nog. Dat doorselecteren is het aller moeilijkste. Heeft Pepi het geduld?” vervolgt Perez, die overigens ook twijfelt op de spits echt goed genoeg is om nummer één te zijn bij de huidige koploper.

"Het voetbal-gedeelte vind ik bij hem nog niet top. Hij is wel een goalgetter, maar ik mis iets. Ik vind hem niet zo compleet. Ik weet niet of ik hem op Champions League-niveau goed genoeg vind", aldus Perez, waarna Vink inhaakt: "Ik vind hem in een heleboel dingen ook nog best wel tekort schieten. Hij mocht één of twee keer in de basis beginnen, toen vond ik het niet echt bijzonder."

Lees meer:
0 reacties