Twijfel over assist De Jong: "Waarom zou hij daarom liegen?"

Luuk de Jong viert zijn goal
Luuk de Jong viert zijn goal Foto: © BSR Agency

PSV won zaterdagmiddag met gemak van laagvlieger Vitesse, er was nog verwarring over de assist van Luuk de Jong op Johan Bakayoko of zijn gegeven assist op de 5-0 wel of niet bewust was. De aanvoerder van de Eindhovenaren was echter zeker van zijn zaak, tot twijfel van analist Kenneth Perez.

De Deense ESPN-analist dacht een slechte aanname te zien van de spits van PSV. "Ik weet bijna zeker dat hij hem eigenlijk liever zelf aan wilde nemen om af te maken", aldus Perez.

De Jong was het niet eens . "Kijk, wat ik wilde doen: ik wist dat Baka kwam inlopen, dus ik wilde hem daar neerleggen. Als-ie te kort zou zijn, zou ik zelf nog kunnen schieten. Het was namelijk een moeilijke bal uit de lucht. Ik probeerde mijn opties open te houden, het was echt een bewuste", aldus de aanvoerder voor de camera bij ESPN.

Perez reageerde op de opmerking van De Jong. "Waarom zou Luuk liegen? Dat is iemand die ik vertrouw, dus dan is het de goal van het jaar. De Jong kon erom lachen. "Kenneth kent mij, we hebben samengespeeld bij FC Twente. Hij speelde ook onder mij, hij wist dat ik balletjes kon neerleggen. Ik keek voordat we liepen en zag dat Baka achter me liep. De camera liep iets achter."

Lees meer:
0 reacties