Boekpresentatie PSV: "Trots dat Van der Kuijlen ons clubicoon is"

Wijlen Willy van der Kuijlen met de Johan Cruijff Schaal
Wijlen Willy van der Kuijlen met de Johan Cruijff Schaal Foto: © Pro Shots

Vanaf zaterdag is een nieuw boek over honderd jaar PSV-geschiedenis te koop via de Supportersvereniging PSV. Een boek met interviews en verhalen over helden van de club van toen en nu, met daarbij ook de ervaringen van de supporters. Het boek werd in het Philips Stadion gepresenteerd, waarbij tranen van verdriet én van het lachen elkaar opvolgden.

"Nog één keer stond oud-voorzitter Ad Schreuders van Supportersvereniging PSV in het brandpunt van de belangstelling", schrijft Rik Elfrink op het Eindhovens Dagblad. "De 85-jarige voetbalfanaat nam hevig geëmotioneerd het eerste exemplaar van het boek in ontvangst, een werk dat gemaakt is ter ere van het honderdjarig bestaan van de vereniging. Door corona liep de presentatie wat vertraging op, want 'de SV' van PSV is inmiddels al 102."

Dat PSV nog altijd veel doet met Schreuders, moge duidelijk zijn. Hij kan niet meer naar de club komen en dat doet hem ongelooflijk veel pijn. "Elke twee weken doet me dat zo zeer, omdat ik het nog zo graag zou willen", zegt Schreuders nadat zijn tranen waren opgedroogd. "Dat gevoel in het Philips Stadion is uniek, maar ik blijf de club op tv volgen."

"Geen dikdoenerij uitstralen in plaats van arrogantie"
Rob Scheepers

Na het emotionele moment met Schreuders zorgde cabaretier en PSV-supporter Rob Scheepers voor een ander soort van tranen. Scheepers kon het met name niet laten om een advies aan Marcel Brands, de nieuwe algemeen directeur, te geven. Het advies luidde dat Brands beter niet de werkwijze van Marc Overmars zou kunnen overnemen.

Scheepers komt zelf ook aan bod in het nieuwe boek. "Ik ben trots dat Willy van der Kuijlen ons clubicoon is en niet iemand als Sjaak Swart, met zijn gebral", zegt Scheepers in het boek. "Geen dikdoenerij uitstralen in plaats van arrogantie." Het boek 'Eeuwig trouw' is vanaf 1 juni te koop bij boekhandels in Eindhoven en via de Supportersvereniging PSV. Het kost €19,20.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 30 24 55
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand