Transfer van Fofana tien seconden voor transferdeadline afgerond

Fode Fofana tegen AC Milan
Fode Fofana tegen AC Milan Foto: © Pro Shots

De huurovereenkomst van PSV-spits Fodé Fofana naar Vitesse werd maar op het nippertje afgerond. De KNVB zou de inschrijving pas tien seconden voor het verstrijken van de deadline geaccepteerd hebben. In de huurdeal is een optie tot koop betrokken.

Technisch directeur Benjamin Schmedes van Vitesse is erg verheugd over deze late transfer: "Hoewel we Fodé al geruime tijd volgen, kwam zijn transfer pas laat op gang. Het was even spannend, maar dat mag de vreugde niet temperen. Met Fodé halen we een zeer getalenteerde en technische aanvaller binnen die ook veelzijdig in de voorhoede kan spelen." Schmedes vervolgt: "Het is van groot belang dat Fodé gedurende het hele seizoen fit blijft en de nodige speeltijd krijgt. Daar zullen we gezamenlijk voor zorgen. Zodra hij weer volledig fit is, zal Fodé van onschatbare waarde zijn."

Fofana zelf is ook erg blij met zijn kans in Arnhem "Ik wil mezelf bewijzen op het hoogste niveau in Nederland. Het is geweldig dat ik deze kans krijg bij Vitesse, een vooraanstaande club met een rijke geschiedenis. Als snelle en behendige aanvaller geloof ik dat ik met mijn vaardigheden een positieve bijdrage kan leveren aan Vitesse. Ik zal er alles aan doen om de supporters trots te maken", aldus de 20-jarige spits in gesprek met de sociale media-kanalen van Vitesse.

Lees meer:
0 reacties