Trainer AZ ziet mogelijkheden tegen PSV:"Dan kan je ze pijn doen"

Maarten Martens
Maarten Martens Foto: © Pro Shots

AZ-trainer Maarten Martens heeft niet het idee dat PSV van de leg is door de nederlaag bij NEC (3-1).

AZ wil zich sportief revancheren in de uitwedstrijd bij PSV. Dat vertelde trainer Maarten Martens in gesprek met de officiële kanalen van AZ.

AZ ging in de doordeweekse speelronde flink onderuit door met 5-0 te verliezen bij Heracles Almelo. Die hakte er dan ook in bij de Alkmaarders. “We hebben daar hele rare gevoelens bij gekregen omdat we dit niet zagen aankomen. Uiteindelijk is het geen volwassen partij geweest van ons. Als je de wedstrijd analyseert, zijn ze de eerste helft helemaal niet vaak bij ons doel geweest, maar sta je bij de rust wel met 3-0 achter. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren.”

AZ heeft echter niet veel tijd om te rouwen omdat de wedstrijd bij PSV alweer op hen staat te wachten. “We zijn snel doorgeschakeld. Dat is extra geëist omdat we drie dagen later alweer voetballen. Maar ook als je een goede overwinning behaalt, moet je die vaak snel parkeren en weer door. Je wilt nu snel reageren met een overwinning. Wie de tegenstander dan is maakt niet uit. We hebben nu PSV op het programma. Een uitdagende, maar wel mooie wedstrijd waar we veel beter voor de dag moeten komen.”

Martens denkt dat de Eindhovenaren zich weer willen bevestigen voor het eigen publiek. “Daarom is het voor ons een enorme uitdaging, maar wij willen ons ook revancheren en zien zeker mogelijkheden. We hebben een team met veel spelers die comfortabel zijn aan de bal. Als je comfortabel bent aan de bal en intensiteit brengt, kun je het PSV lastig maken. Wij moeten daar heel goed in zijn. Als je dat brengt, kan je ze pijn doen”, besluit de AZ-trainer.

Lees meer:
0 reacties