Tony Philips: "Opa kon dan mopperend de kleedkamer van PSV inlopen"

Frits Philips in 1989
Frits Philips in 1989 Foto: © Orange Pictures

Frits Philips is natuurlijk een gigantische naam in de geschiedenis van PSV. Meneer Frits verrichte de eerste aftrap van de club ooit, de club waar hij ook zijn kleinzoon Arno Philips al op jongere leeftijd mee naar toe nam.

"Vanaf mijn zevende verjaardag kreeg ik altijd wel de uitnodiging van mijn grootvader om mee te gaan op zondagmiddag", herinnert kleinzoon Tony Philips in De PSV Supporter. "Op zaterdagavond en doordeweeks was hier geen sprake van, want dan moest ik op tijd naar bed voor school. Ik mocht heel vaak mee met opa naar PSV, maar alleen als mijn haar geknipt was en mijn schoenen gepoetst waren."

"We werden naar het stadion gebracht en gehaald", gaat Tony Philips verder. "We zaten dan op de houten eretribune in de rook van de sigaren. Mijn opa leek iedereen te kennen en iedereen kende mijn opa. Ik vond dat best wel heel bijzonder. We hadden twee seizoenkaarten en ik vond het best wel indrukwekkend in het stadion met al die grote mensen om me heen."

Meneer Frits zat destijds niet meer in de directie van Philips, maar in de Raad van Commissarissen. "Grootvader had al wat meer afstand genomen tot het organisatorische en financiële deel van PSV", gaat Philips verder. "Hij kon daar als gewone supporter zitten. Soms was hij heel ontevreden en dan kon hij de kleedkamer ingaan om de spelers uit te foeteren, als hij vond dat ze te veel naar het doel keken in plaats van naar de bal. Ja, hij vond er wel wat van, maar ik mocht niet mee naar de kleedkamer. Hij kon gelukkig ook de complimentjes geven als het goed ging. Hij vond dat ik daar niks mee te maken had", aldus Philips.

Lees meer:
0 reacties