"Toen heb ik geprobeerd Memphis van Manchester United over te nemen"

Memphis Depay
Memphis Depay Foto: © Orange Pictures

Memphis Depay brak door bij PSV, maar wist bij Manchester United het niet te redden. Reden genoeg voor Ronald Koeman, destijds trainer van Everton, om een poging te wagen om Memphis naar Liverpool te halen. De transfer ging niet door, maar Memphis ontwikkelde zich goed bij Olympique Lyon en bestormde alsnog de Europese top.

"Als trainer van Everton heb ik geprobeerd hem van Manchester United over te nemen", vertelt Koeman aan Voetbal International. "Tijdens dat gesprek merkte ik wat een goede jongen het is en dat gevoel is alleen maar versterkt toen ik later bij Oranje en Barcelona met hem ging samenwerken. Memphis is een fantastische gozer en een geweldige professional. Alles wat hij doet staat in het teken van zo fit en zo goed mogelijk zijn."

"Het gaat erom dat je als coach de karakters van spelers kent en herkent", gaat de toekomstig bondscoach verder. "De ene persoon heeft een andere aanpak nodig dan de andere. Als je kijkt naar de manier waarop hij voetbalt: Memphis doet in het veld veel op intuïtie. Die moet je niet volstoppen met allerlei opdrachten."

"Ik gaf als bondscoach het minimale aan van wat ik van hem verwachtte en verder kon hij het grotendeels zelf invullen. Binnen bepaalde grenzen natuurlijk. Ik heb Memphis tijdens trainingen en rond wedstrijden weleens aangesproken, als hij in mijn ogen té ver uit positie ging lopen. Want op het middenveld hebben we hem niet nodig. Je kunt goed met hem praten over dat soort dingen, hij is heel leergierig", aldus Koeman.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand