Tijd voor Donyell Malen in de basis? "Beetje een Romário-goal"

Donyell Malen
Donyell Malen Foto: © Pro Shots

Oranje-aanvaller Donyell Malen heeft vrijdagavond een goede indruk achtergelaten tijdens zijn invalbeurt tegen Schotland (4-0 winst). Hij scoorde een prachtig doelpunt en leverde een uitstekende pass af aan Teun Koopmeiners, die helaas miste.

Rafael van der Vaart kon vooral genieten van de manier waarop Malen zichzelf vrijspeelde, om vervolgens met de buitenkant van zijn voet af te ronden. "Ik was vroeger fan van Romário en ik vond dit een beetje een Romário-goal. Ik vond het heel mooi", zei hij bij NOS.

Ook presentator Jeroen Stekelenburg is lovend over de aanvaller van BVB. "Met Malen heb je wel iets anders. Met Gakpo, Simons en eigenlijk Memphis ook, spelers die in de bal komen, heb je veel van hetzelfde. Dat was mijn gevoel echt in de eerste helft."

Jeroen Elshoff sluit zich daarbij aan. "Ik vind Malen zo explosief. Ik heb dit vooraf al gezegd en het is voor mij vanavond bevestigd: ik vind dat hij in de basis hoort bij het Nederlands elftal op dit moment. Malen heeft scorend vermogen, snelheid, diepgang en een actie waarmee hij mensen passeert. Hij heeft alles wat we een beetje missen."

Malen is ook bij Dortmund bezig aan een uitstekend seizoen. De rechtspoot kwam tot dusver 2.194 speelminuten in actie, verdeeld over 33 officiële wedstrijden. Daarin staat de teller voor Malen op dertien doelpunten en vijf assists.

Lees meer:
0 reacties