Thomas Verhaar over oud-PSV'er: "Hij had niet zo'n goede techniek"

Thomas Verhaar namens Excelsior Rotterdam
Thomas Verhaar namens Excelsior Rotterdam Foto: © Pro Shots

Thomas Verhaar is inmiddels voetballer af en assistent-trainer bij Excelsior Rotterdam. Als speler speelde hij samen met oud-PSV'er Denzel Dumfries en de vleugelverdediger is volgens Verhaar het schoolvoorbeeld van iemand die prof is geworden, zonder een enorm goede basistechniek.

"Of je blijkbaar dus een goede prof kan zijn met harde voeten? Dat geldt natuurlijk voor Denzel (Dumfries, red.)", begint Verhaar in de Cor Potcast. "Hij is laat gekomen en de reden dat hij in eerste instantie niet is opgevallen is omdat hij niet zo’n goede techniek had. Daar heeft hij heel veel tijd ingestoken en nu is dat redelijk gelijk getrokken."

"Als hij daar niet zoveel tijd in had gestopt, dan was Heerenveen, PSV of misschien Sparta wel het maximale geweest", gaat de voormalig voetballer van Sparta en de huidig assistent-trainer van Excelsior Rotterdam verder. "Hij compenseert het ook met een bizarre mindset en fysieke kwaliteit."

Ook doelman Maarten de Fockert komt met een voorbeeld. "Ik kan mij een verhaal herinneren van een aantal jongens in mijn lichting. Zij gingen met het eerste van Sparta meetrainen, daar zat Jetro Willems. Hij ging dan voor de training teamgenoten zo hard mogelijk inspelen. Als je hem dan niet dood had liggen, dan was je toch wel een beetje af!", aldus De Fockert.

Lees meer:
0 reacties