Thomas van Bommel: "Dat filmpje bij PSV was uit zijn verband gerukt"

Thomas van Bommel namens MVV
Thomas van Bommel namens MVV Foto: © Pro Shots

Thomas van Bommel is sinds deze zomer speler van het Belgische Patro Eisden Maasmechelen in de Challenger Pro League, het tweede niveau van België. De zoon van voormalig PSV'er Mark van Bommel krijgt bij die club te maken met een ander PSV-icoon, aangezien Luc Nilis er assistent-trainer is.

"Ik weet dat Nilis en mijn vader samen hebben gespeeld bij PSV maar ik was toen nog erg jong", vertelt Van Bommel aan Het Laatste Nieuws. "Ik ken hem dus vooral van YouTube en de verhalen van mijn vader."

De oudste zoon van PSV-icoon Mark krijgt vaker te horen dat hij als voetballer op zijn vader lijkt. "Dat hoor ik inderdaad vaker", reageert Van Bommel. "Ik denk dat ik zijn karakter en speelstijl heb, al heeft hij op een ander niveau gespeeld. Mijn broertje is een vleugelspits en heeft meer weg van onze opa (Bert van Marwijk, red.)."

"Weet je, die vergelijkingen zullen ze altijd maken", vervolgt Van Bommel. "Langs de ene kant is het vervelend, aangezien je een eigen carrière wilt uitbouwen en niet steeds vergeleken wilt worden. Je moet eraan wennen. Als je met z’n tweeën in één team zit, komt dat natuurlijk ook nog eens nadrukkelijker naar boven. We zijn nu allebei onze eigen weg ingeslagen."

Royal Antwerp-trainer Mark van Bommel bemoeit zich dan ook niet bovenmatig met de carrières van zijn kinderen. "Hij laat ons ons ding doen. Als we hulp willen, is hij er om die te bieden, zoals elke vader zou doen. Ik weet dat er op een gegeven moment een filmpje rondging van toen Ruben tegen Jong PSV had gescoord en mijn vader niet juichte, maar dat was wat uit zijn verband gerukt. Hij steunt ons enorm en is net hartstikke blij als we het goed doen", aldus Van Bommel.

Lees meer:
0 reacties