Thestrup eerlijk: "De prestaties van dit seizoen zijn onder de maat"

Amalie Thestrup juicht na een treffer voor PSV
Amalie Thestrup juicht na een treffer voor PSV Foto: © Pro Shots

PSV Vrouwen won zondagmiddag met 2-1 van Feyenoord Vrouwen en stelde daarmee de derde plaats veilig. Amalie Thestrup opende na een klein halfuur spelen de score, al werd haar inzet op het laatste moment nog aangeraakt door Samantha van Diemen.

Daardoor wacht Thestrup nog altijd op haar tweede goal in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. "Ik moet absoluut meer gaan scoren. Al was ik er nu toch behoorlijk dichtbij", zegt de Deense in gesprek met Eindhovens Dagblad.

Ze vervolgt: "Het was geen beste wedstrijd vandaag, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. De prestaties van dit seizoen zijn onder de maat. Dat moet volgend jaar beter. Dan moeten we voor het kampioenschap gaan."

De 27-jarige Thestrup speelt sinds juni bij PSV Vrouwen. Op 18 augustus scoorde ze in de UEFA Women's Champions League, maar daarna duurde het tot 22 februari tot Thestrup voor het eerst doel trof in de Eredivisie Vrouwen. Daarmee lukt het de Deense nog niet om Joëlle Smits en Katja Snoeijs te doen vergeten.

"Het gaat als je naar mijn spel kijkt wel redelijk, maar ik ben spits en dan moet je scoren. De doelpunten ontbreken nog, helaas. Ik werk er elke dag hard aan", besluit Thestrup.

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties