Theo Lucius: "Balen, maar het verandert niets aan mijn ambities"

Theo Lucius rondom de wedstrijd tussen PSV en FC Augsburg
Theo Lucius rondom de wedstrijd tussen PSV en FC Augsburg Foto: © Pro Shots

PSV neemt het woensdagavond in de groepsfase van de Champions League op tegen Arsenal. Theo Lucius was als speler van PSV ook actief in het miljardenbal en speelde zelf ook al eens eerder tegen de Londense club.

In 2002 speelde Lucius namelijk met PSV tegen Arsenal. Thuis in Eindhoven werd met maar liefst 0-4 verloren, maar in Londen werd met 0-0 gelijkgespeeld. "Het Arsenal van toen was heel indrukwekkend, maar wij hebben het in die jaren ook niet slecht gedaan met PSV", vertelt Lucius aan het Eindhovens Dagblad. "De ervaring van toen neem ik nu mee in de opleiding, waar ik me enorm thuis voel."

"Bij Jong PSV hebben we samen met Wil Boessen (de hoofdtrainer, red.) een goede taakverdeling afgesproken in een prima draaiende technische staf en kan ik mijn ei kwijt, zoals dat dan heet", gaat 'Boem Boem Theo' verder. "Op tactisch en mentaal vlak wil ik mijn steentje bijdragen om de talenten beter te maken. De club heeft de keuze gemaakt dat we dat naast de Keuken Kampioen Divisie ook volop in de UEFA Youth League willen doen."

Ondanks de complimenten van Peter Bosz aan het adres van Lucius over diens trainerskwaliteiten, werd Lucius niet toegelaten tot de cursus coaches betaald voetbal van de KNVB. "Dat is balen, maar het verandert niets aan mijn ambities", gaat de oud-verdediger verder. "Ik had misschien zelf ook een paar jaar eerder kunnen beginnen als trainer, hoewel ik al acht jaar bezig ben bij PSV."

"Toen wist ik nog niet wat ik nu wel wist.Ik wil hier namelijk absoluut mee verder in de toekomst en heb ook vertrouwen in mezelf. De uitdaging om het beste uit een groep gemotiveerde spelers te halen, maakt het een schitterend vak", aldus Lucius.

Lees meer:
0 reacties