Terminale PSV-fans genieten van huldiging: "Dit is geweldig"

PSV-fans vieren de titel op het Stadhuisplein
PSV-fans vieren de titel op het Stadhuisplein Foto: © BSR Agency

PSV werd zondagmiddag landskampioen door met 4-2 te winnen van Sparta. Op maandag werd de ploeg van Peter Bosz gehuldigd op het Stadhuisplein, waar de titel met duizenden fans werd gevierd. En daar zaten drie bijzondere supporters bij, die door Stichting Ambulancewens bij de huldiging konden zijn.

"Dit is de meest geweldige dag van mijn leven", vertelt Vermeulen aan Omroep Brabant. Vermeulen heeft al veertien jaar een seizoenkaart bij PSV, maar heeft door longkanker en bijnierkanker nog maar en half jaar tot een jaar te leven. "Ik ben supporter in hart en nieren. Zonder PSV is er geen leven voor mij. Mijn vrouw had eerder al kaartjes in een VIP-box geregeld bij de wedstrijd van PSV tegen Twente. En nu dit nog. Geweldig."

Djordy van Veen begeleide zijn vader Guus, die niet meer kan praten. "De kanker in zijn keel is eerst weggehaald maar teruggekomen en nu uitgezaaid door zijn hele lichaam. Hij heeft nog maar een paar weken te leven. Het is prachtig om hier samen met mijn vader te staan. Dat maakt mij trots en ik denk hem ook."

Remon de Roo is de derde ongeneeslijk zieke fan die de huldiging kon meemaken. Hij geniet optimaal van de sfeer op het Stadhuisplein en kijkt ook terug op de kampioenswedstrijd tegen Sparta. "Eerst achterstaan, dan gelijk, dan 2-1 voor, dan weer gelijk en dan de twee goals. Echt een climax", aldus de fan.

Lees meer:
0 reacties