Streuer over vertrek John de Jong: "Zo snel paniek en zoveel onrust"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

FC Twente-directeur Jan Streuer zag John de Jong afgelopen week vertrekken bij PSV. De Eindhovense rvc had geen vertrouwen in De Jong. Streuer is verbaasd over de huidige gang van zaken bij topclubs en merkt dat bij veel clubs de korte termijnvisie bepalend is.

"Het gaat om een beleidsfunctie, waarbij ook de lange termijn belangrijk is", reageert Streuer in de Telegraaf. "Maar de technisch directeuren vliegen er tegenwoordig bijna net zo gemakkelijk uit als de trainers. Dat is natuurlijk niet goed. Dan komt er weer een nieuwe directeur met zijn eigen ideeën en die gaat ander beleid inzetten. Als dat niet meteen succes oplevert, dan vliegt die er ook binnen twee jaar weer uit. Zo wordt er niks meer opgebouwd en gaat er ook veel kennis verloren. Voor deze functie geldt dat ervaring belangrijk is."

Streuer ziet veel opportunisme in de voetbalwereld. "Er is zo snel paniek en zoveel onrust als het een tijdje niet helemaal loopt zoals men graag ziet. Als je goede mensen hebt, moet je proberen die mensen vast te houden, ook als het wat minder gaat. Het is allemaal vaak zo kortzichtig. Het betaalt zich uit als je stabiliteit in je organisatie hebt. Dat zie je wel aan een club als AZ, die goed beleid voert en rust aan de top heeft."

Zelf heeft Streuer het in ieder geval naar zijn in Twente. "Ik kijk wel hoe het gaat. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt en dat de resultaten goed zijn. Dat is allebei nog het geval, al hebben we onszelf dit seizoen wel tekortgedaan met die nederlagen tegen Volendam en Heerenveen. Ik kijk verderop in het seizoen wel wat er gaat gebeuren."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in PSV komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op PSV (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
zo
17/12
AZ
20:00
PSV
za
13/01
PSV
21:00
Excelsior
zo
21/01
FC Utrecht
12:15
PSV
za
27/01
PSV
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 13 43 39
2 Feyenoord 13 29 32
3 AZ 12 23 29
4 FC Twente 13 11 27
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
Bekijk de hele stand