Stoit blinkt uit bij PSV Vrouwen: "Heerlijke middag, ik heb genoten"

Fleur Stoit (PSV) in het duel met SC Heerenveen
Fleur Stoit (PSV) in het duel met SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

Fleur Stoit beleefde zaterdag een heerlijke namiddag. De jonge aanvalster uit Leerdam maakte haar basisdebuut voor PSV Vrouwen in de wedstrijd tegen SC Heerenveen Vrouwen (5-0), scoorde direct haar eerste competitiegoal én gaf ook nog eens twee assists. Haar oordeel? Een leuke middag.

"Het was zeker een lekker wedstrijdje, het was echt leuk. Als team hadden we vanaf het begin de overhand. Het is natuurlijk fijn dat je gelijk die goal maakt. Dan zit je gelijk goed in de wedstrijd en dan moeten we gewoon doorpakken. Dat hebben we goed gedaan. Het was leuk om te doen", zei Stoit na afloop tegenover Vrouwenvoetbalnieuws. "Het was leuk, ik heb wel genoten."

De vreugde spatte er bij de jeugdinternational van Oranje vanaf na haar assist op Joëlle Smits bij de 1-0 en later ook bij haar eigen treffer, de 3-0. "Natuurlijk was ik blij met mijn eerste goal, bij mijn basisdebuut. Het kan natuurlijk niet beter. Bij de 1-0 was ik ook heel blij. Ik ben heel goed met die meiden. Het is leuk als je een heel seizoen op de bank zit en erin komt, maar het is toch anders dan als je erin staat en dan ook gelijk een goede assist geeft. Dat vind ik heel fijn, ook dat iedereen zo blij is."

Ook bij de laatste goal was Stoit betrokken. "Bij die 5-0 gaf ik ook de assist ja, haha, op Mel's (Melanie Bross, red.) rug. Het was wel grappig, ik tel 'm gewoon! Het was een heerlijke middag", zegt ze met een glimlach. De aanvalster werd op PSV Campus De Herdgang gesteund door heel wat bekenden, die zich vocaal ook zeker lieten gelden.

"Er zaten heel veel bekenden op de tribune. Het was heel leuk. Wie er allemaal waren? Mijn moeder, mijn vader, vriendinnen. Ze waren helemaal excited, super grappig. Het was leuk, fijn ook om te horen als je op het veld staat", aldus Stoit. Of ze haar visitekaartje heeft afgegeven aan trainer Roeland ten Berge? "Ik hoop het. Ik denk dat de trainer wel weet wat ik kan. Het is wel fijn dat ik dat heb kunnen laten zien, in een normale competitiewedstrijd. Ik hoop het wel. We gaan het zien."

PSV heeft nog twee competitiewedstrijden te gaan, maar kijkt ook al verder. Waar de ogen op gericht zijn? De Eredivisie Cup. "We moeten die Eredivisie Cup gewoon pakken", zegt de aanvalster stoïcijns. "We moeten 'm gewoon winnen met z'n allen, dat zou leuk zijn. Er hangt niks in de kleedkamer om ons daarop te wijzen, maar we weten allemaal voor we werken. Het is gewoon een prijs, die willen wij pakken."

Lees meer:
0 reacties