Stewart wijst naar vrouwentak: "Waar je dan moet denken qua geld?"

Earnest Stewart op De Herdgang
Earnest Stewart op De Herdgang Foto: © BSR Agency

Earnest Stewart is tevreden over de stappen die ze bij PSV Vrouwen zetten. De technisch directeur van de Eindhovenaren spreekt vaak met Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij de club.

"Ik ben eindverantwoordelijke als het gaat om het voetballende gedeelte. Daar hoort vrouwenvoetbal ook bij", zo vertelt Stewart bij ESPN over zijn taken. "Sandra (Doreleijers, red.) en ik spreken vrij vaak. Hoe ik daarmee omga? Ik heb zeven jaar in Amerika gezeten, waarvan 4,5 jaar bij de Amerikaanse bond. Dan is één en één twee", zegt hij met een lachje.

"Ik doe het heel graag, ik kijk er heel graag naar. Nu bij PSV is dat ook een onderdeel van mijn takenpakket. Ik ben eindverantwoordelijk, maar Sandra is voor de vrouwen verantwoordelijk. Uiteraard spreken we met elkaar, als het gaat om budgetten die er zijn en speelsters die er eventueel moeten komen. Zij maakt de beslissingen", geeft Stewart aan.

In maart van dit jaar kwamen de speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie in actie voor betere salarissen. Bij PSV Vrouwen gaf captain Gwyneth Hendriks aan dat vooral te doen voor de speelsters bij de andere clubs, omdat het bij PSV Vrouwen goed geregeld is. "Ik vind dat PSV bijzonder mooie stappen heeft gemaakt in de afgelopen jaren. Dit jaar hebben we weer een stap gezet", zegt de td van PSV daarover. "Als het dan volgend jaar om onze speelster en speelstijl gaat, dan gaan we weer een stap zetten."

Stewart vervolgt: "De omstandigheden en faciliteiten die PSV biedt aan iedereen bij PSV, maar ook aan onze speelsters, zijn geweldig. We gaan weer een stap zetten, met een stadion op De Herdgang, waar de vrouwen hun eigen vleugel gaan krijgen. Daarnaast hebben we uiteraard de stappen die we graag willen zetten naar de toekomst. We willen graag kampioen worden. Europa? Ik denk dat we het stap voor stap moeten nemen. We willen graag de stappen richting Twente en Ajax gaan maken. Laten we daar eerst mee beginnen. Kampioen worden en dan kunnen we naar de rest gaan kijken."

PSV Vrouwen slaagde er recent in om sterkhouders Hendriks, Chimera Ripa en Nina Nijstad voor meerdere jaren te binden. "Wat voor verhaal ik ze vertel? Dat we echt graag stappen willen maken met PSV. Daar horen goede speelsters bij. Die wil je graag lang vastleggen, als je goede speelsters hebt. Dat zijn de stappen die wij aan het ondernemen zijn. Waar je dan moet denken qua geld? Daar ga ik hier niet over praten. Maar voor onze begrippen, in het betaald voetbal bij de vrouwen, doen wij het hartstikke goed", vindt Stewart.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand