Stewart verschijnt met dikke sigaar voor de camera: "Ik geniet"

Earnest Stewart en Marcel Brands langs de lijn bij PSV
Earnest Stewart en Marcel Brands langs de lijn bij PSV Foto: © Pro Shots

Earnest Stewart geniet volop van de titel van PSV. De technisch directeur stond na het laatste fluitsignaal tegen Sparta langs de lijn in het Philips Stadion. In zijn ene hand een glas rode wijn, in de andere een dikke sigaar.

Een Amerikaanse traditie, zo vertelt hij bij ESPN. Stewart wilde na het behalen van de titel vooral trainer Peter Bosz en zijn staf in het zonnetje zetten: "Er staat een mooie groep mensen om me heen, die er alles aan heeft gedaan om het voor elkaar te krijgen, en met de staf is het gelukt. We hebben er hard voor geknokt. Wat Peter in korte tijd heeft bewerkstelligd, is geweldig."

De Amerikaan ging vervolgens in op het samenstellen van de selectie en staf. "Het is belangrijk dat je eerst een speelwijze in je hoofd hebt, dan een coach vindt en samen op zoek gaat naar de juiste spelers erbij. Peter en zijn staf werken kneiterhard. Ze zijn vroeg binnen en gaan laat naar huis, altijd bezig om het beter te doen. Een genot om mee te werken, en je merkt dat hij zelf ook technisch directeur is geweest", zo geeft Stewart aan.

De toekomst? Daar wilde de td het zeker niet over hebben. "Dat is voor overmorgen, of de dag erna. Daar wil ik nu nog niet aan denken. Eerst even genieten van hetgeen we bewerkstelligd hebben. Ik laat het over me heen komen, ik geniet tot dusver."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand