Stewart twijfelt over contractverlenging PSV'er: "Weet ik nog niet"

Earnest Stewart
Earnest Stewart Foto: © Pro Shots

PSV is voortvarend aan het seizoen begonnen. De ploeg van hoofdtrainer Peter Bosz won tot dusver alle competitiewedstrijden en plaatste zich ook voor de groepsfase van de Champions League. Op de achtergrond zingt echter nog steeds het geluid rond wat de contractverlenging van Isaac Babadi en Shurandy Sambo betreft. Beiden beschikken over een aflopend contract in Eindhoven.

"Het zijn wel twee verschillende uitgangspunten", vertelt Timmer in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Babadi wil wel bijtekenen en dat ligt ook in de lijn der verwachting, maar dat het nog steeds niet is gebeurd is ook een teken aan de wand. Mijn advies is: teken bij en geniet van alles wat je nu meemaakt. Groei door bij PSV, want in Peter Bosz heb je een trainer die je opstelt als je je verder ontwikkelt."

"Shurandy Sambo is wel een ander verhaal", gaat de journalist verder. "Die heeft een fantastisch jaar gehad bij Sparta en is teruggekomen met het idee dat hij ging spelen. Teze speelde hem er eigenlijk uit en nu is ook Sergiño Dest er nog bijgekomen. Daarom was ik ook verrast dat de deal met FC Twente niet doorging."

"Stewart vertelde dat PSV er met FC Twente uit was, maar Sambo wilde uiteindelijk zelf niet", vervolgt de PSV-watcher van VI. "Dan denk ik: dat moet een geldkwestie zijn geweest. FC Twente speelt eigenlijk altijd wel in de subtop en het is weer een stap hoger dan Sparta. Meer druk, meer mensen in het stadion. Maar het is niet doorgegaan."

"Toen hebben we het aan Stewart gevraagd en hij gaf dus ook aan dat PSV eruit was met FC Twente en dat Sambo zelf de stekker er heeft uitgetrokken. Toen ik vroeg of hij het contract van Sambo nog wil verlengen, antwoordde hij heel eerlijk: 'dat weet ik nog niet'. Daar moet hij nog over nadenken", aldus Timmer.

Lees meer:
0 reacties