Stewart krijgt lof: "Heeft gekeken waar PSV voor staat, in zijn ogen"

Earnest Stewart en Peter Bosz op de eerste persconferentie bij PSV
Earnest Stewart en Peter Bosz op de eerste persconferentie bij PSV Foto: © Pro Shots

Het is al een aantal weken geleden dat Peter Bosz werd gepresenteerd als de nieuwe trainer van PSV. Clubwatcher Marco Timmer was bij die persconferentie aanwezig en was erg onder de indruk van technisch directeur Earnest Stewart.

"Wat mij opviel bij die presentatie is dat ze allebei heel sterk overkwamen", zegt Timmer bij de Skiete Willy Podcast. "Ik heb er wel vertrouwen in, nadat ik hun verhaal heb gehoord. Stewart pakte meteen het podium en pakte zijn moment. Hij maakte gelijk een statement. Dat vond ik heel opmerkelijk en heel sterk."

Timmer vervolgt: "Voordat het vragenvuur van de journalisten losbarstte, ging het eerst over Ruud van Nistelrooij en hoe dat nu gegaan was. Hij wilde ook duidelijk maken dat alle plannen klaarlagen voor dit seizoen, ook met Van Nistelrooij. En dat ze al bezig waren met een soort van transitie."

"Stewart heeft gekeken waar PSV voor staat, in zijn ogen", gaat de clubwatcher verder. "Hij meldde daar echt: wij zijn PSV, wij zijn een topclub en wij moeten altijd de baas zijn op het veld. We moeten dominant zijn en we moeten attractief voetbal spelen."

"Hij benoemde de sterke kanten van het spel onder Van Nistelrooij, bijvoorbeeld de omschakeling. Die was van een heel hoog niveau, zo noemde hij dat. Maar wij zijn PSV en we moeten het spel aan de bal nog beter beheersen. Dus met die transitie was hij al bezig. Dat wilde hij heel duidelijk even gedeponeerd hebben. Dat vond ik wel opmerkelijk en heel sterk", aldus Timmer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand