Stewart bewierookt: "De metamorfose van PSV is zeer indrukwekkend"

Earnest Stewart in Oostenrijk
Earnest Stewart in Oostenrijk Foto: © Pro Shots

Marco Timmer is lyrisch over de prestaties van Earnest Stewart. Volgens de journalist heeft de technisch directeur van PSV bijna alleen maar voltreffers gehad.

Recent lukte het hem om tóch te verlegen met Isaac Babadi, die hard op weg leek naar de uitgang. "Het is het laatste succes van Earnest Stewart in zijn eerste jaar bij PSV. De metamorfose die de club onderging sinds de start van de 54-jarige td is zeer indrukwekkend", schrijft Timmer in Voetbal International. "De Amerikaan kwam namelijk absoluut niet in een gespreid bedje terecht." Ruud van Nistelrooij besloot op te stappen na hommeles in de technische staf.

Vervolgens stelde hij met Peter Bosz samen een uitstekende selectie samen. "Daarnaast verlichtte Stewart de financiële druk door Ibrahim Sangare voor 35 miljoen euro te verkopen, verlengde hij het contract van de doorgebroken Ismael Saibari en waardeerde hij de verbintenis op van het grote talent Johan Bakayoko", aldus Timmer.

"De club kan zich bovendien verheugen op de nabije toekomst, want de belangrijkste woorden in het vocabulaire van Stewart zijn consistentie en continuïteit. Dat PSV in Nederland opnieuw om de titel speelt, Europees blijft presteren en opwindend voetbal blijft spelen, zal Stewart na zijn bijzondere debuutjaar in Eindhoven moeten gaan bewijzen.

Lees meer:
0 reacties