Stewart aan de bak: 'PSV wil tweetal behouden, interesse in duo'

Earnest Stewart tijdens Vitesse - PSV
Earnest Stewart tijdens Vitesse - PSV Foto: © Pro Shots

Als het aan PSV ligt, blijven Malik Tillman en Sergiño Dest behouden voor de club. Dat is wel een lastige opgave, aangezien eerstgenoemde eigendom is van Bayern München, terwijl Dest na dit seizoen in principe terugkeert bij FC Barcelona.

PSV heeft bij de dossiers rond het tweetal 'niet alles in eigen hand', zo schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Bij Tillman is Bayern München de eigenaar van zijn transferrechten. De Duitse topclub kan een eerder afgesproken koopoptie met PSV ongedaan maken, bij betaling van een boete van zo'n drie miljoen euro", weet de clubwatcher.

Bij Dest geldt zo'n clausule niet. "Wel heeft PSV met Dest zelf geen overeenstemming en moet een enorm salaris worden betaald om hem te kunnen behouden. PSV zet daar wel volop op in", aldus Elfrink, die ook nog een update geeft over Joey Veerman en Jerdy Schouten. Technisch directeur Earnest Stewart wil eerstgenoemde het liefst behouden.

Veerman heeft echter nog geen handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis in Eindhoven. "Hij lijkt nog een poosje te willen wachten of bijtekenen of een transfer verstandig is." Schouten ligt nog tot medio 2028 vast bij PSV en dus kan de boodschap van de Eindhovenaren simpel zijn: niet te koop. "Tenzij er echt mega-biedingen komen en Schouten zelf alsnog iets anders zou willen", besluit Elfrink.

Lees meer:
0 reacties