Stevens vreest voor PSV: "Spelers komen nog meer onder druk te staan"

Huub Stevens
Huub Stevens Foto: © Pro Shots

Huub Stevens vindt het jammer dat Ruud van Nistelrooij is vertrokken als trainer van PSV. Toch is de voormalig speler en trainer van PSV kritisch op het spel van de Eindhovenaren en hij verwacht een lastig laatste duel.

"Ik wist niet dat er zoveel zaken speelden waardoor er nu een besluit genomen is. Wij weten niet precies wat er besproken is", laat Stevens weten aan ESPN. "De problemen waren blijkbaar zodanig dat hij niet heeft willen wachten. Er zal toch iets aan ten grondslag hebben gelegen."

Stevens is wel kritisch over het spel van PSV onder Van Nistelrooij. "Over het hele seizoen genomen, zag je geen echte vooruitgang. Ze waren te veel afhankelijk van momenten van Xavi Simons. Als je daarvan afhankelijk bent, is dat magertjes", aldus Stevens. "Als je de laatste wedstrijd ziet (tegen sc Heerenveen, red.), dan waren er weinig creatieve ideeën. Daar word je als trainer op aangesproken, lijkt me. Ik had gedacht dat PSV verder zou zijn."

PSV kent dus een bijzonder onrustige aanloop voor het cruciale duel met AZ. "Stel dat de spelersgroep niet tevreden was, dan kan de groep het laten zien zondag", aldus Stevens, die een lastig duel voor PSV voorspelt. "Deze onrust neem je toch mee. Spelers komen nu nog meer onder druk te staan."

Na het vertrek van trainer Mark van Bommel eind 2019 is er dus opnieuw een clubicoon beschadigd geraakt. "Dat vind ik heel erg jammer", zegt Stevens. "Je moet een jonge trainer vertrouwen blijven geven. Deze jongens komen net kijken. Ze hebben dan wel in de top gespeeld, maar als trainer is het anders, zeker als trainer van PSV. Je weet dat een jonge trainer zich nog moet ontwikkelen. Die ruimte krijgen ze op wat voor manier dan ook niet."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand