Stadions langer dicht? "Dan hebben we een gigantisch probleem"

Philips Stadion
Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Vrijdag worden er naar alle waarschijnlijkheid nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. De stadions lijken zodoende langer dicht te blijven. Commercieel directeur Frans Janssen weet dat clubs opnieuw miljoenen mis gaan lopen.

"Ik was heel erg voorstander om het in ieder geval tot 5 december op te schorten, dat zou voor ons dus twee thuiswedstrijden zijn", zegt Janssen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "En dan hopen we dat het daarna weer mag. Dan zegt iedereen: dat is heel onzeker. Maar je kunt op aannames niet gaan managen. Dan had je over twee weken kunnen zeggen: sorry supporters, maar het gaat langer door. Nu moeten we wel weer gaan voetballen, want anders lopen we helemaal vast. Maar dan had je in ieder geval die twee wedstrijden gegeven."

"Alle clubs, de Eredivisie, de Eerste Divisie en de KNVB hebben ontzettend mooie filmpjes gemaakt om supporters te bedanken voor hun loyaliteit, eeuwige trouw, kippenvel, mooi. Maar nu had je écht een keer iets kunnen doen. Dat vind ik zó’n gemiste kans. Ik mis een beetje waarvoor we voetballen", vervolgt hij. "We voetballen toch voor de supporters? Volgens mij is het nu bewezen dat dat niet altijd zo is, dat is een heel harde uitspraak, maar het is wel zo. Heel spijtig, want dit was dé kans om iets terug te doen."

Elke thuiswedstrijd zonder fans kost PSV een miljoen euro. "We hebben met onze supporters ook de afspraak gemaakt: als je een wedstrijd niet mag komen, krijg je aan het eind van het jaar één zeventiende van je geld terug. Als we de rest van het seizoen zonder publiek moeten spelen, hebben we een gigantisch probleem."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 12 dec. 2021, 20:00
Eredivisie
NEC -
-
PSV -
zo 19 dec. 2021, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
PSV -
do 23 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
Go Ahead Eagles -
zo 16 jan. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 23 jan. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Ajax -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 15 24 35
3 PSV 15 16 34
4 FC Utrecht 15 10 26
5 Vitesse 15 -2 26
Bekijk de hele stand