'Speel het duel in Indonesië, PSV - Feyenoord kan best in Jakarta''

PSV strijdt zaterdagavond in het eigen Philips Stadion om de Johan Cruijff Schaal. Bekerwinnaar Feyenoord is de tegenstander van de landskampioen. Toch leeft het duel niet echt.

"Het is nauwelijks een opwarmertje", zegt sportconsultant Chris Woerts in Voetbal International. "Dan zou je het anders moeten aanpakken. En een echte prijs, nee, natuurlijk niet. Troostprijs, maximaal. Je wint er als club niks mee, hoogstens wat prestige. Geen Europees voetbal, geen flinke geldprijs. Het is zonde dat er verder niets mee gedaan wordt."

Woerts, die in het verleden directeur van Feyenoord was, heeft wel tips. "Gebruik het dan als visitekaartje van de Eredivisie. Gelukkig wordt er nu in het stadion van de kampioen gespeeld, zodat er in ieder geval wat publiek komt. Nadeel is dat Feyenoord natuurlijk supporters moet teleurstellen, maar het is in ieder geval voor gevulde tribunes", geeft Woerts aan.

"Eigenlijk moet je die wedstrijd gebruiken als promotie voor onze competitie", vervolgt hij. "Speel het duel in Indonesië, Suriname of Marokko. Daar waar nieuwe marktgebieden zitten. Waar mensen eventueel Eredivisie willen kijken. Dat doen ze in Frankrijk, Spanje, Engeland en Italië toch ook? Ik zag van de week Manchester United tegen Liverpool voor honderdduizend mensen in de Verenigde Staten. PSV - Feyenoord kan best in Jakarta, hoor", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 20 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PSV 0 0 0
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
Bekijk de hele stand