Sparta doet wederom zaken met PSV: "We kunnen verder bouwen"

Ben Kinds (r.) bij FC Dordrecht
Ben Kinds (r.) bij FC Dordrecht Foto: © BSR Agency

In navolging van Mohamed Nassoh maakt ook Ben Kinds de overstap naar Sparta. De huidig trainer van PSV Onder 17 wordt in Rotterdam de nieuwe hoofd opleiding.

Kinds heeft bij Sparta een driejarig contract getekend. De 41-jarige Rotterdammer begon zijn voetbalcarrière bij Feyenoord, waarna hij via ADO Den Haag en verschillende amateurclubs in 2010 zijn spelersloopbaan afsloot bij VV Capelle. Daarna werkte Kinds aan zijn trainersloopbaan.

In 2017 kwam hij terecht bij FC Dordrecht, waar hij onder meer keeperstrainer, hoofdtrainer van de beloftenploeg en assistent-trainer van de hoofdmacht was. Kinds maakte in 2022 de overstap naar PSV, waar hij trainer van het O17-elftal is. Na dit seizoen vertrekt hij dus naar Sparta.

"Begin dit jaar maakten wij bekend dat Jason Oost stopt als hoofd jeugdopleiding. Daardoor zijn we in de afgelopen maanden op zoek gegaan naar een geschikte opvolger", vertelt Gerard Nijkamp, technisch directeur, op de clubwebsite. "Daarbij kwamen we in gesprek met Ben, die paste in ons plan en visie die wij hebben."

"Hiernaast heeft Ben ook het gewenste cv, waarin hij in het verleden al meerdere jaren ervaring heeft opgedaan in deze functie. We zijn blij dat we vanaf 1 juli met Ben verder kunnen bouwen aan onze opleiding", aldus Nijkamp.

Lees meer:
0 reacties