Søren Lerby maakt vergelijking: "Dit PSV is veel aanvallender"

Søren Lerby in het shirt van PSV
Søren Lerby in het shirt van PSV Foto: © BSR Agency

Søren Lerby was één van de aanjagers van het uitermate succesvolle PSV in 1988. De Eindhovenaren wonnen destijds de treble en dat stemt de Deense oud-middenvelder nog altijd tevreden.

"Op die Europa Cup ben ik nog steeds trots", vertelt Lerby aan Voetbal International. "We hadden een goed elftal, maar ook geen topelftal. Als team waren we sterk. We speelden vanuit een supergesloten verdediging. Het was toen ook al heel bijzonder dat we die beker wonnen, al was het wel gemakkelijker in de tijd dat er nog maar drie buitenlanders per team mochten meedoen."

"Toch denk ik dat PSV dit jaar ook de finale had kunnen halen, met de sterkste ploegen aan de andere kant van het speelschema", gaat de Deen verder. Lerby vergelijkt het PSV van toen met de ploeg van nu. "Dit PSV is veel aanvallender dan wij waren", gaat de voormalig middenvelder verder. In een zwakkere Eredivisie, dat wel."

"Vroeger bleven spelers veel langer bij een club, waardoor je sterkere teams kreeg. Ik begreep niks van de jongens die zeiden: 'Ik ben blij als ze ons record gaan afpakken.' Kan toch niet! Zo’n record wil je zelf houden, natuurlijk!", aldus Lerby.

Lees meer:
0 reacties