Søren Lerby lachend: "Kijk, daar ga ik even tekeer tegen hem"

Søren Lerby in het shirt van PSV
Søren Lerby in het shirt van PSV Foto: © BSR Agency

Søren Lerby heeft de nodige successen meegemaakt in zijn actieve carrière. Ook met PSV pakte de Deen de nodige prijzen, waaronder de Europa Cup 1 in 1988. In de finale werd Benfica na penalty's verslagen en Lerby speelde een hoofdrol in deze penaltyserie.

"Of dat de mooiste avond van mijn carrière is? Die avond misschien niet, maar dat je hem wint...", vertelt Lerby in Tussen de Palen van Ziggo Sport. Zijn verhaal stopt even als hij zijn eigen penalty in de finale tegen Benfica ziet. "Kijk, daar ga ik even tekeer tegen Hans (van Breukelen, red.). Wat ik tegen hem zei? 'Pak een keer wat, joh!"

"Ik probeerde iets te breken bij hem. Alle penalty's gingen er feilloos in. Hans zat iedere keer in de verkeerde hoek. Dus ik wilde iets proberen. Of Hans dat nodig had? Dat denk ik wel! Nee, maar tegen Hans kun je zoiets zeggen. Dat was wel lachen. En ik kreeg daarna natuurlijk een grote mond, want mijn penalty ging er in. En bij een goede afloop, dan krijg je weer babbels", aldus de lachende Deen.

Lees meer:
0 reacties